banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Alakulófélben van az amerikai first lady, Melania Trump kabinetje is

Alakulófélben van az amerikai first lady, Melania Trump munkatársainak csapata is az új elnöké mellett - jelentette csütörtökön a The New York Post című lap. 

A Vogue magazin egyik volt munkatársa és az elnöki beiktatási ceremónia társszervezője, Stephanie Winston Wolkoff lesz a first lady főtanácsadója, s elsősorban az ő feladata lesz a sajtótámadások „kezelése”. 

A The New York Post emlékeztet arra, hogy Melania Trumpot és tízéves kisfiát, Barront milyen nemtelen támadások érték az elmúlt hetekben. Chelsea Handler színésznő például egy videointerjúban, amelyet a Variety című lapnak adott, a szlovén születésű, öt nyelven beszélő first lady akcentusán gúnyolódva azt állította, hogy Melania Trump alig beszél angolul. „Kacsints csak, ha szükséged van segítségre!” – mondta a színésznő. 

Kedden a Fehér Ház nyilvánosan kérte a sajtó munkatársaitól és a közösségi médiában szereplőktől, hogy tartsák tiszteletben a tízéves Barron Trump magánéletét. Ennek előzménye, hogy Melania és Donald Trump kisfián többen gúnyolódtak, köztük az NBC televízió szombat esti kabaréműsorának egyik forgatókönyvírója, Katie Rich is. Rich az egyik Twitter-bejegyzésében arról írt, hogy az elnök legkisebb gyermekéből lesz nemsokára az ország „első magántanárhoz járatott lövöldözője”. A televízióst azonnali hatállyal felfüggesztették az NBC-nél, s ő később nyilvánosan bocsánatot kért „érzéketlen” és „megbocsáthatatlan” megjegyzéséért. 

A Fehér Ház - Barron Trump nevének említése nélkül - közleményben szögezte le: „régi hagyomány, hogy az elnök gyermekeinek megadják a lehetőséget a politikai rivaldafény nélküli felnövésre”. 

Csütörtökön este, a Fox televíziónak adott interjújában maga Donald Trump is visszatért erre, és vehemensen elítélte kisfia sértegetőit, elsősorban a sajtó munkatársait.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kimaradt?