Egy román nőt és két gyerekét is maga alá temette az olaszországi lavina

Egy román nő és két kiskorú gyerekét is eltűntnek nyilvánították, amikor az olaszországi Abruzzo tartományban egy lavina maga alá temetett egy 4 emeletes szállodát.

A Digi24 hírtelevízió beszámolója szerint a nő olasz férje annak köszönhetően menekült meg, hogy kevéssel a lavinát okozó földrengés előtt elhagyta a szállodát, hogy a család - távolabb parkoló - gépkocsijából kivegyen valamit.

A lavina után megpróbált kapcsolatba lépni feleségével, sikertelenül. 

Az olasz hatóságok egyelőre nem erősítették meg a román állampolgárok eltűnését. A román külügyminisztérium kapcsolatba lépett az olasz féllel információszerzés céljából. 

Mint korábban írtuk, az 1200 méteres magasságban található Rigopiano nevű hegyi szállót, az abruzzói Pescara közeli Farindola kistelepülésen, a sítalpon érkezett mentőegységek csak csütörtök hajnalban tudták elérni. Két férfira élve találtak rá, a szálloda előtt leparkolt autóban vészelték át az éjszakát. A hotelban több mint húsz személy tartózkodott, amikor - valószínűleg a földmozgások miatt - a hegyekből lezúdult hótenger betemette. Az épület egyik része leomlott, másik részét többméteres hó fedi be.

Olaszország középső részét három közepes erejű földrengés rázta meg szerda délelőtt. A földmozgás Lazio, Marche és Abruzzo régiók határán történt. A körzetben tavaly augusztusban és októberben is voltak földrengések, amelyek Lazio, de kiváltképpen Marche tartományban súlyos károkat okoztak. Szerdán a délelőtti földmozgásokat később egy 5,1-es erősségű utórengés követte.

Kapcsolódók

Kimaradt?