Megnyitották a berlini merénylet helyszínét

A német nyomozóhatóságok befejezték a helyszínelést a berlini Breitscheidplatzon, a három nappal ezelőtti berlini gázolásos merénylet színhelyén, és feloldották csütörtökre virradóra a tér és a környék zárlatát.

„A nyomozati eljárás a bűntény helyszínén befejeződött. Visszaadjuk Breitscheidplatzot a berlinieknek” - közölte a Twitteren a berlini rendőrség. Egyelőre nem tudni, hogy a merénylet miatt megszakadt karácsonyi vásár folytatódik-e a téren.

A támadás miatt bezárt többi berlini karácsonyi vásárt már szerdán megnyitották, de a biztonsági intézkedéseket mindenütt megerősítették.

Hétfő este Berlin nyugati részének központjában, a Breitscheidplatzon, az egyik leghíresebb karácsonyi piacon egy kamion belegázolt a tömegbe, tizenketten meghaltak, csaknem félszázan megsebesültek. Az ügyészség szerdán körözést adott ki a merénylet gyanúsítottja, a tunéziai születésű, 24 éves Anis Amri ellen, és százezer euróig terjedő nyomravezetői díjat ajánlott fel az elfogását elősegítő információkért. A merénylet elkövetését az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalta magára.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?