Merénylet történt egy amerikai egyetemen

Merénylet történt az ohiói Columbus állami egyetemén hétfőn, a hatóságok szerint legkevesebb tíz diák megsebesült. Az első hírek még lövöldözésről szóltak, de később a hatóságok azt közölték, hogy a merényletet késsel követték el. Az egyetemet a rendőrség körülzárta, az elkövetőt később agyonlőtték.

A merényletet egy férfi követte el, de nem egyértelmű, hogy lövöldözött-e vagy késeléssel szedte-e áldozatait. A columbusi kórház szóvivőnője, Sherri Kirk sajtótájékoztatóján elmondta: valamennyi áldozaton késeléses sérülések, vagy autóbaleset látszólagos nyomai vannak. Pillanatnyilag tíz diákot ápolnak, egyikük állapota válságos.

​Az egyetem közleményt adott ki, amelyben leszögezi: a tények megállapítása még most is tart. Michael Drake, az egyetem rektora délelőtt rövid sajtótájékoztatót is tartott. Elmondta: helyi idő szerint délelőtt tíz óra körül egy autó hajtott be a kampuszra, elgázolva a járdán közlekedőket. A rektor leszögezte: a kampusz néhány épülete még zárva van, de az egyetem egész területe biztonságos.

Az egyetem a reggeli órákban mobiltelefonon, Twitter-üzenetekben riasztotta a hallgatókat arról, hogy merénylő van az egyetem területén. „Szaladjatok, bújjatok el, harcoljatok” – szólt az üzenet, amely az ilyen helyzetekre alkalmazott, mindig használatos felhívás az amerikai egyetemeken és általában az oktatási intézményekben. Ilyen esetben a diákoknak menekülniük kell és rejtekhelyet kell keresniük, szükség esetén pedig szembe kell szállniuk a merénylővel.

John Kasich, Ohió kormányzója Twitter-üzenetben fejezte ki együttérzését az egyetem közösségével. Az ohiói állami egyetem fő kampuszán mintegy 60 ezer diák tanul.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?