Erős utórengés rázta meg hétfőn Új-Zéland Déli-szigetét

Erős utórengés rázta meg hétfőn Új-Zéland Déli-szigetét, több órával az előző napi, két halálos áldozattal járó földrengés után.

Az Egyesült Államok Földtani Megfigyelő Intézetének mérése szerint 6,2-es erősségű hétfői utórengés epicentruma Christchurchtől mintegy 120 kilométerre északkeletre, tíz kilométeres mélységben volt. Az újabb földmozgás helyi idő szerint déltájban következett be. Újabb károkról, sérültekről nem érkezett jelentés.

Korábban az amerikai adatok szerint 7,4-es erősségű, új-zélandi mérések szerint 6,6-es erősségű földmozgás rázta meg a Déli-szigetet. A rengés epicentrumától 214 kilométerre északra lévő fővárosban, Wellingtonban helyenként kimaradt az áramszolgáltatás, ablakok, kirakatok törtek be, kémények dőltek össze, és egyéb épületkárok keletkeztek.

Egy kiürített wellingtoni szálloda mintegy negyven lakóját átmenetileg az új-zélandi parlament előcsarnokában szállásolták el.

A főváros utcái hétfőn kihaltak voltak, miután a hatóságok arra intették az embereket, hogy ne menjenek be a munkahelyükre, amíg az épületkárok felmérése be nem fejeződik.

Kimaradt?