Drogalagútra bukkantak a mexikói-amerikai határon

Több mint 500 méter hosszú alagutat fedeztek fel a hatóságok a mexikói-amerikai határon, a föld alatti járatot minden bizonnyal kábítószer csempészésére használták - közölték a hatóságok.

A mexikói főügyészség helyi idő szerint hétfőn számolt be arról, hogy az Egyesült Államok felé vagy annak területére vezető alagútra bukkantak a Csendes-óceán partján található Tijuana határvárosban. A hétméteres mélységben kivájt, alig egy méter széles, és kicsit több mint 1 méter magas járatot sínekkel, világítással és szellőztető rendszerrel látták el. A nyomozók 2 tonna marihuánát találtak a mexikói oldalon, abban a házban, ahonnan az alagút indul.

A mexikói bűnszervezetek már egy sor alagutat ástak az amerikai határ alatt. Ezeken a föld alatti járatokon kábítószert csempésznek az Egyesült Államokba és fegyvert Mexikóba. Elsősorban a Sinaloa kartell számít az alagútépítés mesterének. A jelenleg börtönben ülő drogbáró, a Köpcös (el Chapo) néven elhíresült Joaquín Guzmán által vezetett bűnbanda mérnököket foglalkoztat a föld alatti járatok kiépítéséhez.

Kapcsolódók

Kimaradt?