Szexuális zaklatással vádolja Donald Trumpot újabb öt nő

A republikánus elnökjelölt visszautasította a szerda óta felmerült újabb vádakat, amelyekkel kapcsolatban újabb öt nő állította róla, hogy fogdosta, vagy csókolgatta, szexuálisan zaklatta őket.

A különböző újságokban, például a The New York Timesban, vagy a People magazinban megjelent állítások szerint „szexuális ragadozóként” festették le Trumpot. Az egyik nő egyenesen azt állította, hogy Trump rátámadt és a falhoz szorította őt, és csak Trump személyi inasának   köszönhetően menekült meg. 

„Ezek a rosszindulatú állítások teljességgel hamisak” -  mondta Trump. „Clintonék tudják ezt nagyon jól.  Az állítások mindegyike koholmány. Tiszta kitalációk, szemérmetlen hazugságok” - közölte. A Clinton-barát sajtót okolta, és egyeztetett támadássorozatról beszélt. A nők által megfogalmazott vádakról azt mondta, bizonyítékai vannak az állítások hamisságára, kért is helyreigazítást a The New York Timestól. A lap egyébként nem volt hajlandó erre.

A választási győzelem szempontjából kulcsfontosságú, úgynevezett ingadozó államok közül kettőben, Pennsylvaniában és Michiganben Hillary Clinton máris nagyon nagy arányban - kilenc, illetve tíz százalékkal - vezet Donald Trump előtt.       

Szexuális ragadozóként mutatta be Trumpot csütörtökön az amerikai elnök felesége, Michelle Obama is, aki New Hampshire államban kampányolt Hillary Clinton elnökké választása mellett. A first lady szokatlanul kemény hangon beszélt a republikánus elnökjelöltről, és arra szólította fel az amerikai nőket, hogy emeljék fel szavukat Donald Trump ellen.

Michelle Obama közölte, megrendítette őt mindaz, ami kiderült arról, hogyan bánt Trump a nőkkel. Emlékeztetett arra is, hogy a republikánus jelölt a kampány során végig lekicsinylően beszélt a nőkről. A first ladynek elcsuklott a hangja, amikor arról beszélt, őt is mennyire sérti mindaz, amit Trump mondott és ami kiderült róla. „A nőkkel bármi megtehető?” -  tette fel a kérdést.

Kapcsolódók

Kimaradt?