Clinton állampolgárságot ígér az országban illegálisan élőknek

Bevándorlási reformot és az illegálisan az országban élőknek mielőbbi amerikai állampolgárságot ígért egy kampányrendezvényen Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje. Felszólalt Barack Obama elnök is, aki nagyobb arányú bevándorlást sürgetett.

Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje mielőbbi amerikai állampolgárságot ígért az illegálisan az országban élőknek egy washingtoni kampányrendezvényen. A mellette felszólaló

Barack Obama amerikai elnök nagyobb arányú bevándorlást sürgetett, mondván: Amerikában - az őslakosokat leszámítva - mindenki bevándorló.

Hillary Clinton dicsérte a spanyolajkú közösség hozzájárulását az ország fejlődéséhez, és bejelentette, hogy elnökké választása esetén hivatalba lépése után száz napon belül átfogó bevándorlási reformot terjeszt elő.

Ennek elfogadására szerinte van is esély, mert reményei szerint a demokraták a kongresszusban is megszerzik a többséget. A reformcsomag részeként megígérte például, hogy elnökként megnyitja az utat az illegálisan az országban élők millióinak állampolgársága előtt - beszédét óriási taps fogadta.

Clinton három nap után csütörtökön tért vissza kampányolni, miután kiderült, hogy tüdőgyulladással küszködik.

A Reuters által közzétett országos felmérések szerint a republikánusok elnökjelöltje, Donald Trump a választás szempontjából fontos, úgynevezett ingadozó államokban - Iowában, Ohióban, Floridában és Nevadában - is átvette a vezetést, Észak-Karolinában pedig fej-fej mellett halad Clintonnal, és ledolgozott hátrányából Virginia államban is.

Kapcsolódók

Kimaradt?