Tel-Avivban beomlott egy föld alatti parkolóház, sokan megsérültek

Tel-Avivban beomlott egy már működő, de további építés alatt álló föld alatti parkolóház. Sokan megsérültek, jelenleg emberek után kutatnak a romok között - jelentette a katonai rádió.

Az első híradások több tucat sebesültről számoltak be. A mentők és a tűzoltók többeket sikeresen kimentettek, és kórházba szállítottak, de még kutatnak hat-nyolc ember után. 

Az eddig kórházba került tizenhét sebesült közül egy ember állapota súlyos, a többiek csak könnyebben sérültek meg. A félkész parkolóház négy szintjéből három beomlott. A mélygarázs építtetője a tel-avivi önkormányzat, amely a város krónikus parkolóhely-hiányát szeretné enyhíteni. 

A romok alatt rekedt emberek utáni kutatásba az izraeli hadsereg katasztrófavédelmi egysége is bekapcsolódott. A becslések szerint hat-nyolc munkás lehet még a romok alatt. Közülük két emberrel sikerült a mentőalakulatoknak kapcsolatot létesíteniük. 

A mentőegységek a rádiónak úgy nyilatkoztak, hogy több órán át tarthat a kutatás a romok alatt rekedtek. Nehezíti a mentést, hogy újabb épületrészek beomlásától tartanak.

Kimaradt?