Pew: Clinton 4 százalékponttal vezet

Egy friss közvélemény-kutatási eredmény szerint Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt csak 4 százalékponttal vezet fő vetélytársa, a republikánus Donald Trump előtt országos szinten.

A Pew kutatóközpont helyi idő szerint csütörtökön közzétett tanulmánya figyelembe vette két kis párt népszerűségét is, és arra az eredményre jutott, hogy Clintont a szavazók 41 százaléka, Trumpot 37 százalékuk támogatja. A Libertárius Párt jelöltje, Gary Johnson 10 százalékon áll, a Zöld Párt jelöltje, Jill Stein pedig 4 százalékon. A többi megkérdezett nem nyilatkozott.

A nők 49 százaléka Clintonra, 30 százaléka Trumpra szavazna. A férfiak körében 45 százalékos Trump népszerűsége, Clinton csak 33 százalékukra számíthat.

Az egyetemi végzettségűek között Clinton sokkal jobban áll: 59 százalékos a támogatottsága szemben Trump 21 százalékával. Az alacsonyabb végzettségűek között Trump vezet 41 százalékkal, Clintonnak 36 százaléka van.

Trump esetében 27 százaléknak a véleménye az, hogy „jó” vagy „nagyon jó” elnök lenne belőle, 55 százalék viszont úgy véli, hogy „rossz” vagy „borzalmas”. „Átlagosnak” 15 százalék tartja.

Clintonnál 31 százalék a „jó” vagy „nagyon jó”, 22 százalék az „átlagos” és 45 százalék a „rossz” vagy „borzalmas”.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?