Élve égettek el fiatalokat az Iszlám Állam terroristái

Az Iszlám Állam terrorszervezet az észak-iraki Kirkuk kormányzóságban lévő Havidzsa városában végzett brutális módon a fiatalokkal. Élve elégették őket az al-Arabíja pánarab televízió szerint.

A híradó szerint a kegyetlen kivégzés szombat este történt. Az al-Arabíja úgy tudja, a fiatalokat azzal vádolták az iszlamisták, hogy az Iszlám Állam ellenőrzése alatt álló város elhagyására buzdították a szüleiket. Rajtuk kívül még négy fiatal irakit lőttek agyon hasonló ürüggyel Havidzsa központi terén.

Kirkuk kormányzóság délnyugati körzeteit, ahol Havidzsa is fekszik, 2014 júniusában vonták ellenőrzésük alá a dzsihádisták. Azóta több mint 150 ezer helyi civil menekült el a rémuralmuk elől, jelentős részük a kormányzóság székhelyén keresett menedéket.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) Irakról szóló pénteki beszámolójában azt írta, hogy akár háromezer, az iraki biztonsági erők és a szélsőségesek összecsapásai elől menekülő embert is foglyul ejthetett a dzsihádista szervezet Kirkuk kormányzóságban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?