Rio 2016: rendőrségi drónra lőhettek a riói sajtósátorba csapódott golyóval

A brazil hatóságok nem zárják ki, hogy a riói olimpia lovas helyszínének sajtósátrába csapódott lövedék egy bűnözőtől származik, aki le akarta lőni a helyszín felett repülő rendőrségi megfigyelő drónt - közölte vasárnap újságírókkal a brazil védelmi miniszter.

Az eset szombaton történt. A golyó átlyukasztotta a sajtósátor műanyag tetejét és néhány lépésre csapódott be egy amerikai fotóstól. A történtek ellenére a helyszínt nem ürítették ki és vasárnap is folytatódtak ott a sportesemények.

Raul Jungmann brazil védelmi miniszter szerint nem zárható ki, hogy a lövést egy rendőrségi megfigyelő drónra adta le valaki, aki nem akarta, hogy felvétel készüljön róla. A hatóságok vizsgálják ezt a lehetőséget is.

Ingmar De Vos, a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) elnöke nyugtalanítónak nevezte a történteket, szerinte ez nem olyan eset volt, amelyre legyinteni lehetne, mert az atléták, a sajtósok, a nézők és a lovak biztonsága mindennél fontosabb.

Az incidens óta a helyszínen megerősítették a biztonságot, tucatnyi katonát vezényeltek a lovas központ bejáratához és többen járőröznek a környékbeli utcákon is.

Mivel a lovas verseny helyszíne közel van egy katonai létesítményhez, korábban olyan találgatások láttak napvilágot, hogy onnan érkezhetett a golyó, de ott akkor lőgyakorlatot nem tartottak.

Jungmann szerint az olimpiai lövészverseny helyszíne két kilométerre, vagyis lőtávolságon kívül van a lóverseny helyszínétől, ezért kizárható, hogy onnan érkezett a golyó.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?