Huszonöt határsértőt „dobtak vissza” Romániába a magyar határőrök

A visszafogadási egyezmény alapján a magyar határrendészek huszonöt határsértőt átadtak a román határőrizeti szerveknek - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön az MTI-vel.

A közlés szerint kedd hajnalban huszonhét határsértőt fogtak el a magyar-román zöldhatáron, a Békés megyei Battonyánál. A huszonegy pakisztáni, négy afgán és két szír állampolgárt hőkamerával fedezték fel a határrendészek, amint gyalogosan Románia irányából érkeztek Magyarországra, és az ország belterülete felé haladtak.

A huszonhét férfinál nem volt olyan okmány, amellyel jogszerűen az ország területére léphettek volna, ezért előállították őket és idegenrendészeti eljárást indítottak ellenük. A határrendészek szerdán a visszafogadási egyezmény alapján huszonöt határsértőt átadtak a román határőrizeti szerveknek.

A migránsok közül egy 25 és egy 26 éves pakisztáni férfit embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon őrizetbe vettek. 

A nyomozók elfogtak egy román állampolgárt is, aki a gyanú szerint egy hamis rendszámú gépjárművel akarta továbbszállítani a határsértőket. A 22 éves férfi ellen embercsempészés bűntett, egyedi azonosító jel meghamisítása és közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás az őrizetbe vétele mellett.

Kimaradt?