Nőnek öltözve menekültek volna a dzsihadisták

Az Iszlám Állam három harcosa  nőnek öltözve próbált meg elvegyülni a Manbidzs városából menekülő civilek között. A fekete, arcot is eltakaró ruhába öltözött férfiakat azonban kiszúrták a kurd katonák, és elfogták őket – írja az RT News.

A katonák videót is készítettek az esetről, a három szökevényt végül alsónadrágig vetkőztették. Egyikük állítása szerint mesterlövészként szolgált a terrorszervezetben.

A szíriai katonai tanács még az ostrom kezdete előtt szólította fel az Iszlám Állam harcosait arra, hogy a „saját fegyvereikkel együtt” 48 óra alatt hagyják el a várost, mivel elmondásuk szerint ez lesz az utolsó esélyük arra, hogy élve távozzanak Manbidzsból. A legtöbb dzsihádistát nem érdekelte a lehetőség, ezért a civileket továbbra is élő pajzsként használva a városban maradtak.

Manbidzs az Iszlám Állam önkényesen kikiáltott fővárosába, a Rakkába vezető ellátási útvonalon fekszik, így stratégiailag kiemelt fontosságú.

Nem ez az első alkalom, hogy a dzsihádisták nőnek öltözve próbálnak elmenekülni – az iraki Ramadiból is sok terrorista így szökött át a hadsereg soraiba. Ha az Iszlám Állam szökésen kap valakit, a kísérletet kegyetlenül megtorolja, végül nyilvánosan kivégzi a szökevényeket.

Kimaradt?