Azonosították a Baton-Rouge-ban rendőröket gyilkoló fegyverest

Azonosították az amerikai Louisiana állam fővárosában, Baton Rouge-ban három rendőrt megölő fegyveres támadót - jelentette az amerikai média helyi idő szerint vasárnap. A CBS News hírtelevízió közlése szerint a fegyveres támadó a 29 éves Gavin Eugene Long volt. Értesülések szerint a férfi korábban az amerikai tengerészgyalogságban szolgált.

Az afroamerikai Long Missouri állam legnagyobb városának, Kansas Citynek a lakosa volt. A CBS szerint vasárnap töltötte be 29. évét. A fegyveres támadó helyi idő szerint vasárnap reggel tüzet nyitott rendőrtisztekre, hármat megölt, másik hármat pedig megsebesített. A sebesültek közül az egyiknek súlyos az állapota. A CNN amerikai hírcsatorna szerint a rendőrséget arról értesítették, hogy egy gyanús személy sétál az Airline Highway-en fegyverrel a vállán. Amikor a rendőrök kiérkeztek a megadott helyszínre, a fegyveres tüzet nyitott rájuk.

Barack Obama amerikai elnök a támadással kapcsolatban mondott beszédében az egységre szólított fel. "Megvannak az ellentéteink, és nem újak. Éppen ezért fontos most az, hogy mindenki azokra a szavakra és tettekre összpontosítson, amelyek egyesíteni tudják ezt az országot" - mondta. Hozzátette: "Nincs szükségünk indulatokat szító retorikára".

Hillary Clinton, a demokrata párt elnökjelöltségének várományosa a történtekkel kapcsolatban közölte: "Nem lehet igazolni az erőszakot, a gyűlöletet, a családjaink és közösségeink szolgálatában az életüket kockáztató nők és férfiak elleni támadásokat". Hangsúlyozta, hogy a vasárnapi támadás "mindannyiunk elleni támadás" volt.

Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns a Twitteren reagált a történtekre. Kijelentette, az Egyesült Államok "totálisan megosztott", és úgy fogalmazott, hogy az ország ellenségei figyelnek, miközben az Egyesült Államok nem tűnik "okosnak" és "keménynek". Barack Obama beszédét bírálva közölte: az amerikai elnöknek "fogalma sincs" arról, hogy "az országunk megosztott, bűnügyi helyszínné vált, és ez csak rosszabb lesz".

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?