Nemi erőszak is történhetett a szilveszteri kölni támadások során

Erőszakos közösülés is történhetett Kölnben a szilveszter éjjel nők ellen tömegesen elkövetett támadások során hétvégi német sajtójelentések szerint. A beszámolók alapján az észak-rajna-vesztfáliai tartományi gyűlés vizsgálóbizottságának legutóbbi ülésén a Lobby für Mädchen nevű, lányokat és fiatal nőket segítő egyesület koordinátora, Frauke Mahr elmondta, hogy két erőszakos közösülésről is tudnak. 

Az áldozatok januárban jelentkeztek náluk telefonon, egyikükkel csak egyszer beszéltek, a másik viszont még mindig a kliensük, rendszeres támogatásra, tanácsadásra szorul. Elmondásuk szerint mindkettejüket a kölni főpályaudvar előtti téren erőszakolták meg szilveszter éjjel. A szégyenérzet miatt egyikük sem tett feljelentést.

Az egyik áldozat arról számolt be, hogy a tömegben elszakadt a barátaitól és egy csoport férfi körbevette. A támadók egymás között lökdösték, majd leteperték és megerőszakolták. Az elkövetőt egy rendőr rángatta le a 18 éves áldozatról, aki sokkos állapotban elmenekült. Később sérüléseit kezelni kellett kórházban, ahol megállapították, hogy terhes. Az áldozat nem tudta megállapítani, hogy mikor esett teherbe. Végül a terhesség megszakítása mellett döntött.

A sajtójelentések szerint a parlamenti vizsgálóbizottságot meglepte az egyesület munkatársának beszámolója, mert ilyen esetről nem tudtak. Az eddigi adatok szerint a szilveszteri támadások többsége szexuális kényszerítésnek minősülő molesztálás, és ugyan vannak áldozatok, akik azért tettek feljelentést, mert a támadók ujjal behatoltak valamely testnyílásukba, ami már nemi erőszaknak számít, de úgynevezett befejezett erőszakos közösülésről nem készült feljegyzés. 

A Kölnische Rundschau című helyi lap és a Rheinische Post című tartományi lap szombaton egyaránt arról számolt be, hogy a vizsgálóbizottság az új információk nyomán első lépésként újra áttekinti a rendőrség szilveszteri tevékenységét, hogy megtalálják azt a rendőrt, aki a földre tepert áldozat segítségére sietett, és meg akarják hallgatni az egyesületnek az áldozattal kapcsolatban álló munkatársát is. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?