Kómában egy 7 éves kisfiú a törökországi merénylet után

Több fiatal, nászutas pár is jelen volt az Atatürk repülőtér elleni terrortámadás idején, de sokan a Ramadan miatt tértek éppen haza családjukhoz. Egy hétéves fiú fejét repesz találta el, most kómában fekszik a kórházban. Közben keresik a támadások fő szervezőjét.

Több fiatal pár is jelen volt a kedd esti törökországi terrortámadás idején, akik éppen nászútra készültek, de sokan a Ramadan miatt tértek éppen haza családjukhoz. Egy Berlinben élő török nő elmondta: 7 éves unokaöccse azért állt egy repesz a fejébe – és jelenleg kómában van -, mert édesapjával azért ment ki a reptérre, hogy fogadja őt.

Keresik a támadás fő szervezőjét

Úgy tudni, hogy három öngyilkos merénylő követte el a támadást, amelynek a 41 halálos áldozat mellett 239 súlyos sérültje is volt. A török rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi a támadás fő szervezőjét. A Bild című német napilap a szerdai napon megszellőztette, hogy ki lehet az összecsapás rendezője. Ami eddig biztos, hogy a merényleteket az Iszlám Állam (ISIS) követte el, amelynek hátterében a szíriai származású Ilhami Bali áll.

Baliról a lap tudni véli, hogy az ISIS-ben parancsnok, akihez nevéhez fűződik a január 12-i terrortámadás is, ahol ugyancsak öngyilkos merénylő robbanthatott Isztambul főterén.

Egymást érték a merényletek

Az elmúlt egy évben egymást követték a terrortámadások Törökországban. A merényleteket célpontja több alkalommal a két nagyváros valamelyike, vagyis Ankara, illetve Isztambul volt. Januárban a történelmi városrészben robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő. 13 halott volt, köztük 12 német turista. Az Iszlám Állam vállalta magára ezt a merényletet.

Két hónappal később újabb öngyilkos merényletet követett el az Iszlám Állam egyik tagja. Ezúttal a város európai részén egy sétálóutcában. Öten haltak meg, köztük három izraeli.

Legutóbb június 7-én volt merénylet a magyar turisták által is kedvelt nagyvárosban. Rendőrségi járművek mellett robbantottak. 11 ember meghalt: hét rendőr és négy civil. Ezt vélhetően kurd szélsőségesek követték el. Magyarok is laktak egy közeli szállodában, de nem esett bajuk.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?