Orosz hekkertámadástól tartanak az amerikai demokraták

Washingtonban úgy vélik, hogy a moszkvai kormány megpróbálja befolyásolni az elnökválasztást. A nyomozásban az amerikai titkosszolgálat, az FBI és a Nemzetbiztonsági Ügynökség egyaránt részt vesz. Bernie Sanders szenátor és Trump stábját is értesítették, hogy további hekkertámadások lehetnek.

Feltételezhetően orosz hekkerek törték fel a Clinton Alapítvány számítógépes rendszerét. Pár napja a Demokrata Párt országos bizottsága számítógépes rendszerét támadták meg. Akkor a várható republikánus elnökjelöltről, Donald Trumpról gyűjtött anyagokat lopták el a hekkerek, akikről a nyomozók úgy vélik, hogy az orosz kormány megbízásából dolgoztak. Az alapítvány tisztségviselői nem kommentálták az értesülést.

A Clinton-kampány számítógépes csapatának egyik meg nem nevezett tagjára hivatkozva azt írta a Bloomberg hírügynökség, hogy április eleje óta az orosz kormányhoz köthető hekkerek legalább négy alkalommal támadták meg informatikai rendszerüket. Viszont Hillary Clinton szóvivője, Glen Caplin szerint nincs bizonyítékuk a hekkertámadásra. Az viszont nyilvánvaló szerinte, hogy orosz hekkerek megpróbálják befolyásolni a novemberi választásokat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?