Gyilkolva semmisült meg egy líbiai fegyverraktár

Felrobbant egy fegyverraktár a líbiai fővárostól, Tripolitól nagyjából 70 kilométerre keletre fekvő Garabulli városban. Az épület tripoli egységkormánnyal szövetséges miszrátai milíciához tartozik, és helyi fegyveresek támadták meg. Eddig 29 halottról érkezett hír és több tucatnyian megsebesültek – közölték líbiai tisztségviselők.

Egy biztonsági tisztviselő azt mondta, hogy a fegyverraktárt garabulliak támadták meg. A robbanás oka nem ismert, de akkor következett be, amikor a helyiek behatoltak oda – tette hozzá egy másik tisztviselő. Az áldozatok száma valószínűleg nő még. A város lakói arról számoltak be, hogy nem sokkal később összecsapás tört ki a miszrátai fegyveresek és helyiek között, mert a milícia egyik tagja nem volt hajlandó fizetni egy élelmiszerboltban.

Eközben folytatódtak a harcok Moammaer Kadhafi volt líbiai diktátor szülővárosának, Szirtnek az Iszlám Államtól történő visszavételéért. A tripoli egységkormányhoz hű erők legalább 18 fegyverese meghalt és 70 megsebesült a szélsőségesekkel vívott harcokban. Az egységkormányhoz hű erők tisztviselői közölték, a harcokban az Iszlám Állam többtucat fegyverese halt meg. A terroristák válaszul gépkocsis öngyilkos merényletek sorozatát hajtotta végre a várost ostromló milíciák ellen.

Kimaradt?