EURO-2016: tűz ütött ki egy Saint-Denis-i házban

Legalább öt ember vesztette életét abban a tűzesetben, amely a pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság (EURO-2016) nyitómérkőzésének otthon adó Saint-Denisben ütött ki.

A lángok még hétfőn este csaptak fel a francia főváros északi peremén fekvő Saint Denis egyik lakóházában, s a kivezényelt tűzoltók a házból öt holttestet hoztak ki.

A még éjfél előtt eloltott tűzben a ház további két lakója súlyos sérüléseket szenvedett, míg kilenc embert könnyebb sérülések miatt kellett csak ellátni.

A kiégett épületben az éjjel folytatták az esetleges további áldozatok felkutatását.

​A Maszol az egyetlen erdélyi magyar sajtóorgánum, amelynek tudósítója a sajtópáholyban ülhet a június 10-én kezdődő franciaországi Európa-bajnokság (EURO-2016) több mérkőzésén. Munkatársunkat hat meccsre – a magyar és a román válogatott összes csoportmérkőzésére – akkreditálta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA). Munkatársunk így ott lehet a Stade de France-ban a Franciaország-Románia nyitómérkőzésen, a helyszínről tudósít Bordeaux-ból az évszázados osztrák-magyar párharcról, ellátogat Párizs második számú stadionjába, a Parc des Princes-be, ahol a Románia-Svájc találkozót rendezik, leugrik Marseille-be Bernd Storck tanítványainak második, Izland elleni összecsapására, majd Lyonban pár nap leforgása alatt felméri mindkét csapat erejét a Románia-Albánia és Magyarország-Portugália meccseken.

Kimaradt?