Kolbászokkal támadtak egy vegán étteremre Tbilisziben

Grillhússal és kolbásszal támadtak meg egy vegán éttermet Tbilisziben. "Grillhúst, kolbászt és halat hoztak, elkezdték enni, majd meg is dobáltak vele minket. Végül rá is gyújtottak" – írta az étterem vezetője Facebook-oldalán.

A kávézó egyik alkalmazottja a Russia Today-nek azt mondta, éppen filmvetítést tartottak a kávézóban, amikor többen bementek, hangoskodni kezdtek, majd elővették a kolbászokat, szárított halakat, virsliket. A tulajdonosok megkérték őket, hogy menjenek ki, hiszen tudják, hogy ez egy vegán étterem, de verekedés tört ki, ekkor hívták a rendőröket. Az alkalmazott elmondása szerint ismert jobboldali ultrák is voltak közöttük.

Az alkalmazottakon sem a rendőrség, sem a szomszédok nem segítettek. Az interneten azonban rengeteg támogatást kaptak, a vegetáriusok Németországtól kezdve Írországon át Ausztráliáig és az Egyesült Államokig mindenhonnan szolidaritásukat fejezték ki a vasárnap este történt eset után. Grúzia egyre népszerűbbé válik a turisták körében, így egyre több az alternatív vendéglátóhely az ortodox keresztény és meglehetősen konzervatív országban. A vegetárius étterem üzemeltetői szerint a szomszédok részéről nagy a bizalmatlanság a "Nyugatról érkező új divat" irányába.

Kimaradt?