Hasba lőttek egy gyanúsan viselkedő férfit a Fehér Ház mellett

Hasba lőtt egy gyanúsan viselkedő fegyveres férfit Washingtonban a Fehér Ház közvetlen közelében az amerikai titkosszolgálat egyik tagja. A megsebesített embert válságos állapotban szállítottak kórházba, az elnöki hivatal épületét és környékét lezárták.

Az incidens nem sokkal a Fehér Ház szóvivőjének szokásos napi sajtótájékoztatója után történt.

Az esetről szóló első hírek ellentmondásosak voltak. Kezdetben azt jelentette a média, hogy egy fegyveres férfi lövéseket adott le a Fehér Házra, később azonban a biztonsági szolgálat erről már egyetlen szót sem ejtett. Ehelyett arról adott tájékoztatást, hogy egy gyanúsan viselkedő férfi jelent meg az épület egyik északi biztonsági ellenőrző kapujánál, fegyver volt nála, amelyet a biztonsági szolgálat felszólítására sem volt hajlandó letenni. Ekkor az egyik biztonsági őr hasba lőtte. A férfit azonnal őrizetbe vették és válságos állapotban a közeli kórházba szállították.

Barack Obama elnök nem tartózkodik a Fehér Házban - a mintegy háromnegyed órányi autóútra eső Andrews légitámaszponton van -, de a családja és Joe Biden alelnök igen. Őket azonnal biztonságos helyre vitték, a Fehér Házat és környékét lezárták.

Az elnöki rezidenciát és környékét elárasztották a rendőrök, a közeli házakat egyenként kezdték átvizsgálni, a Fehér Ház tetején pedig kibiztosított fegyverrel pásztázzák a terepet a mesterlövészek.

Kimaradt?