A rendőrség szerint nem zaklattak serdülő kézilabdázó lányokat a migránsok

Rendkívüli sajtótájékoztatón maga a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője cáfolta az atv.hu-n megjelent hírt, amely szerint "rátörték az ablakot a körmendi kézis lányokra a migránsok" – írja a hvg.hu.

A menekültek befogadóállomásának egyik oldala közvetlenül szomszédos a rendészeti szakközépiskola sportcsarnokának üvegfalával. Az atv.hu azt írta, több bevándorló odament, és a junior-serdülő leánycsapat edzését nézte.

iskola ügyeletes tisztje kiment hozzájuk és elküldte őket, mire az egyk férfi berúgta az ablakot. A Körmendi DMTE Egyesület elnöke, Faragó András azt mondta, az edzést emiatt azonnal meg kellett szakítani, a lányokat biztonságba helyezték.

Tiborcz János rendőrfőkapitány viszont azt mondta, a cikk megalapozatlan, az ablak megrongálódását senki sem látta, a sportcsarnokba a kéziseken kívül senki sem ment be, személyi sérülés nem történt.

A szakközépiskola ügyeletes tiszthelyettese utólag vette észre az ablak megrongálódását, a Körmendi Rendőrkapitányság rongálás miatt nyomoz. A főkapitány szerint a váorsban nyugalom van, menedékkérővel szemben nem intézkedtek, részükről a hatóságok nem tapasztaltak agresszív magatartást.

A rendőrség cáfolata a hvg.hu szerint azért is érdekes, mert Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón azt mondta, a körmendi menekülttáborban történtek miatt a kormány arra kérte Pintér Sándort, hogy tegyenek azonnali intézkedéseket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?