Bugár Bélának meggyűlt a baja egy csecsemő miatt

A pozsonyi parlament biztonsági őrei nem engedték be az ülésterembe Simona Petrík kormánypárti képviselőt, mert alig féléves kisgyermekét is magával akarta vinni – írja a Népszabadság. A házelnököt helyettesítő Bugár Béla igazat adott az intézkedő alkalmazottaknak.

Az alelnök azzal érvelt, hogy a házszabály szerint a tanácskozás színhelyére csak a képviselők léphetnek be, mások nem, síró csecsemők pedig semmiképpen sem lehetnek ott. Azzal is érvelt, hogy a baba még nem kapta meg a szükséges védőoltásokat, és megfertőzheti a képviselőket.

Az eset illetve Bugár Béla érvelése a sajtóban és a közvéleményben egyaránt nagy felháborodást váltott ki – olvasható a cikkben.

Simona Petrík azt mondta, hogy harcol a házszabály embertelen rendelkezése és a kismamák megkülönböztetése ellen. Megjegyezte azt is, hogy a parlament épületében nincs olyan helyiség, ahol szoptathatná és pelenkázhatná gyermekét.

A feszült helyzetet végül Lucia Nicholsonová, az ellenzéki Szabadság és Szolidaritás tagja oldotta meg, aki rövidesen szülni fog, de minél hamarabb szeretne visszatérni a parlamentbe, méghozzá a csecsemőjével együtt. Azt javasolta a házelnök helyettesének, hogy a liberális frakció egyik dolgozószobáját alakítsák át, és ott tud majd ő is, meg a kolléganője is szoptatni, illetve pelenkázni. Asszisztenseik pedig addig vigyáznak kisgyermekeikre, ameddig a két kismama szavaz vagy felszólal.

A lap szerint Bugár Béla örömmel fogadta a javaslatot és gyors intézkedést ígért – írja a lap.

Kimaradt?