Apasági tesztnek veti alá magát a bolíviai elnök

Apasági tesztnek veti alá magát hétfőn Evo Morales bolíviai elnök - jelentette vasárnap a Página Siete című lap egy ügyészségi forrásra hivatkozva.

A lap szerint egyidejűleg DNS-mintát vesznek Morales letartóztatásban lévő egykori barátnőjétől, Gabriela Zapatától és annak tízéves gyermekétől is, aki a nő állítása szerint Moralestől született.

Morales szerint a most 28 éves Zapata, akivel 2005 és 2007 között élt együtt, annak idején azt mondta neki, hogy kisfia a szülés után nem sokkal meghalt. Zapata szerint azonban a gyerek él. A nő tíz napja nyújtott be apasági keresetet az elnök ellen.

Gabriela Zapata, akit pénzmosás és sikkasztás vádjával idén februárban vettek őrizetbe, a CAMC kínai gépipari cég vezetésének tagja. A kínai cég több mint félmilliárd euró  értékben kötött szerződéseket a latin-amerikai ország kormányával.

Evo Morales, a radikális latin-amerikai baloldal egyik képviselője 2006-ban került hatalomra a szegény néprétegek és az ország lakosságának többségét alkotó indiánok támogatásával. Az ország első indián elnöke házasságon kívül él, s már van egy lánya és egy fia két különböző kapcsolatából. Hivatalos alkalmakkor általában nővére kíséretében jelenik meg.

A bolíviai lakosság a februári népszavazáson elutasította azt az alkotmánymódosítást, amelynek nyomán Morales 2019-ben negyedszer is versenybe szállhatott volna az elnöki posztér

Kimaradt?