banner_uTEymvI8_970x250.jpg
banner_r1k9kdWS_300x250.jpg

Folytatódott a bevándorlók visszatoloncolása Törökországba

Péntek hajnalban folytatódott a Görögországba illegális úton érkezett bevándorlók visszatoloncolása Törökországba - tájékoztat az EuroNews. 45 pakisztáni állampolgárt szállítottak vissza Leszbosz szigetéről Dikili városába.

Görög önkéntesek próbálták megakadályozni a hajó indulását azzal, hogy a jármű elé úsztak. Végül a parti őrség hozta ki őket a vízből.

Az Európai Unió és Törökország közti megállapodás alapján hétfőn kezdődött a bevándorlók visszaküldése. Eredetileg szerdán folytatódott volna, de olyan sokan folyamodtak menekültkérelemhez, hogy Athén jelezte, több időre van szüksége.

Híosz szigetén a bevándorlók a kikötőben várakoznak. Néhány napja törtek ki a menekülttáborból. "Segítsenek ezeknek az embereknek. Nem akarunk visszamenni Törökországba. Ha tehetnek valamit, segítsenek" – mondta könnyeivel küszködve egy pakisztáni férfi.

A görög-macedón határon lévő Idomeniben pattanásig feszült a helyzet. Az ott lévő menekültek a rendőrsorfalon keresztül próbáltak áttörni. Abban bíznak, hogy Macedónia hamarosan mégis megnyitja a határát, így folytathatják útjukat Nyugat-Európa felé.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?