Sokan kivonultak az abortusz ellen szónokló pap miséjéről Lengyelországban

Sokan felháborodással fogadták Lengyelországban, hogy a katolikus egyház és „életvédő szervezetek” az abortusz teljes betiltását követelik. Országszerte tüntetéseket tartottak, miközben a templomokban felolvasták a lengyel püspöki kar levelét, amely az abortusztilalom mellett áll ki. A varsói Szent Anna-templomban azonban botrányba fulladt a szentmise, miután a pap felolvasta a levelet.

A Gazeta Wyborcza által megosztott felvételen látható, hogy sokan kivonultak, volt, aki azt kiabálta, „botrány”, és hangos kiabálás kezdődött, amely során egy nőt megpróbáltak kirángatni, végül a templomi orgonával fojtották belé a szót.

 

W kościele św. Anny w Warszawie wierni tak zareagowali na odczytywanie listu Prezydium Konferencji Episkopatu Polski o aborcji. Były tam również osoby, które wcześniej umówiły się na to, że w ramach protestu opuszczą świątynię podczas odczytywania listu Episkopatu.

Posted by Gazeta Wyborcza on Sunday, April 3, 2016

Lengyelországban jelenleg is szigorú abortuszkorlátozás van érvényben, csak akkor lehet végrehajtani a beavatkozást, ha az anya élete veszélyben van, a fogantatás erőszak következménye vagy a magzat egészsége súlyosan károsodott. Most ennek lehetőségét is elvennék. Beata Szydło miniszterelnök és Jarosław Kaczyński, a kormányzó Jog és Igazságosság Párt elnöke is támogatja a teljes abortusztilalmat, bár azt mondták: pártfegyelmet nem rendelnek el ebben az ügyben – írja a 24.hu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?