Durván összeverekedtek a menekültek Pireuszban

Durva verekedés tört ki afgán és szíriai migránsok között csütörtökre virradóra a görögországi Pireusz kikötőjében, többen megsérültek - jelentette csütörtökön az Ana görög hírügynökség a kikötői rendőrségre hivatkozva.

Athén kikötőjének egy része az éjjel csatatérré változott. Az összetűzést az váltotta ki, hogy egy afgán férfi egy szíriai nőt molesztált. Fiatal afgánok és szírek tucatjai csaptak össze, és dobálták kövekkel egymást. Beverték azoknak a várótermeknek az ablakait is, amelyekben emberek aludtak.

A balhéban ketten súlyosan megsérültek, többen könnyebb sérüléseket szenvedtek és orvosi ellátásra szorultak - jelentette a Skai görög televízió. Egy nőt sokkos állapotban vittek kórházba. Az összetűzéseknek a rendőrség vetett véget.

A pireuszi kikötőben 5800 migráns táborozik, a várótermekben alszanak és a szabadban sátoroznak. Nem fogadják el a görög hatóságok ajánlatát, hogy menjenek befogadótáborokba. Sokan még mindig abban reménykednek, hogy megnyitják előttük a közép-európai országok határait, és attól félnek, hogy ha befogadótáborokba mennek, „ottfelejtik” őket.

Görögországból március 9. óta nem tudnak továbbutazni a balkáni államokba az érvényes úti okmányok és vízum nélkül érkezők. A török partokról az égei-tengeri görög szigetekre tartó migránsáradat az Európai Bizottság keddi közleménye szerint a múlt héten alábbhagyott ugyan, de újabban ismét erős növekedést mutat.

Kapcsolódók

Kimaradt?