Halált osztva zuhant le egy kisgép Kanadában

Lezuhant kedden egy kisrepülőgép a Kanada keleti partjainál fekvő Magdalen-szigeteken, a szerencsétlenségben heten meghaltak, köztük az 59 éves Jean Lapierre, az ország korábbi közlekedési minisztere – számolt be a helyi rendőrség.

Martine Asselin, Québec tartomány rendőrségének egyik szóvivője azt mondta: a balesetben a jármű pilótája, másodpilótája és öt utasa is meghalt, nincs túlélő. A kanadai sajtó értesülései szerint Lapierre apja temetésére tartott feleségével, két fivérével és lánytestvérével.

A szerencsétlenséget a köd és az erős szél okozhatta. A kis méretű, bérelt repülőgép leszálláshoz készülődött a Magdalen-szigeteki légikikötőben, amikor lezuhant. A kanadai közlekedésbiztonsági testület közölte: kivizsgálják a balesetet, a rossz időjárási körülmények miatt azonban a vizsgálatot végző csoport legkorábban szerdán érkezhet a helyszínre.

A közlekedési tárcát 2004 júliusától 2006 februárjáig vezető Lapierre népszerű televíziós műsorvezető volt, miután távozott a szövetségi politika színpadáról.

Kimaradt?