Lezuhant egy utasszállító Oroszországban

Leszállás közben lezuhant egy utasszállító repülőgép Rosztov-na-Donu repülőterén. A Dubaiból érkező, a FlyDubai légitársaság kötelékébe tartozó Boeing 737-es fedélzetén lévők közül senki sem élte túl a katasztrófát. Az első hírek szerint 61 ember vesztette életét, köztük sok külföldi. 

FRISSÍTÉS: A fedélzeten 66 ember tartózkodott, 55 utas és 7 fős személyzet. A katasztrófában valamennyien életüket vesztették. A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a pilóta hibázhatott, vagy a gép meghibásodása vezethetett a katasztrófához. 

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának egyik szóvivője elmondta: a gép kigyulladt és darabokra zúzódott. A tüzet már sikerült eloltani. A zuhanást megörökítette egy kamera is. Rosztov-na-Donu repülőterét lezárták, a mentőalakulatok nagy erőkkel próbálják megtisztítani a terepet a gép roncsaitól, nem találtak túlélőt.

Egyelőre nem lehet tudni, mi okozta a tragédiát. A TASZSZ orosz hírügynökség emlékeztet, hogy szombatra virradóra viharveszélyt jelzett előre a Rosztovi területre vonatkozóan a meteorológiai szolgálat, így lehetséges, hogy a rendkívül erős szélmozgás és a rossz látási viszonyok állnak a gép lezuhanásának hátterében.

Utóbbit erősítette meg egy meg nem nevezett forrás is, aki az Interfaxnak elmondta, hogy a gép a kifutó végétől alig 50-100 méterre zúzódott össze. „Az első adatok szerint már másodszorra próbált leszállni a gép, amikor megtörtént a tragédia” – idézte a szavait az Rt.com. A hatóságok ugyanakkor nem zárják ki az emberi hiba lehetőségét sem.

11 külföldi is utazott a gépen

A személyzettel együtt összesen tizenegy külföldi állampolgár volt a gépen - mondta a TASZSZ hírügynökségnek a rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma országos irányító központjának vezetője. Viktor Jacucenko közlése szerint a személyzet Egyesült Arab Emírségekből származó hat tagján kívül további öt külföldi utazott a szerencsétlenül járt gépen.

Egy másik katasztrófavédelmi tisztségviselő ugyanakkor azt mondta: a személyzet többnemzetiségű volt, vagyis nem csupán az emírségek állampolgárai voltak a tagjai, hanem például egy orosz, két spanyol, illetve más nemzetiségűek is.

Mivel a katasztrófa okainak a feltárása és az utasok kilétének a tisztázása még folyamatban van, az információk egyelőre szinte percről percre változnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?