Tizenkét román embercsempészt állítottak bíróság elé Budapesten

Embercsempészés bűntette miatt emelt vádat a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség 12 román állampolgárral szemben, akik a vád szerint tavaly augusztusban tíz gépkocsival próbáltak külföldieket Németországba csempészni - közölte a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Ibolya Tibor a közleményben azt írta, a vádlottak 350-550 euró ellenében vittek volna Németországba - államhatár átlépésére jogosító okmányokkal nem rendelkező - iraki és szír állampolgárokat, akiket egy XI. kerületi hotel parkolójában vettek fel gépkocsival, majd elindultak a magyar-osztrák határ irányába. A tíz konvojban közlekedő autót, amelyben legkevesebb 17 külföldi utazott a főváros XXII. kerületében megállították a rendőrök, és 12 embercsempészt előállítottak.

A román állampolgárságú férfiakkal szemben a kerületi ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat, és letöltendő börtönbüntetés kiszabását, valamint Magyarország területéről történő kiutasításukat indítványozta a vádiratban - olvasható a közleményben.

Kimaradt?