Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Áder János köztársasági elnök jelenlétében, katonai tiszteletadás mellett felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, kedd reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

A lobogót a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a Központi Katonazenekar és a Nemzeti Lovas Díszegység.

Az ünnepi ceremónián Áder János mellett részt vett Benkő Tibor vezérkari főnök. Ott voltak állami és katonai szervezetek és a diplomáciai testület képviselői. Az LMP előzetes tájékoztatása szerint az eseményen jelen volt Schiffer András, a párt társelnök-frakcióvezetője. Az esős, hűvös időben a zászlófelvonást a teret övező járdákról kísérték figyelemmel az érdeklődők.

A lobogó felvonása után a Nemzeti Lovas Díszegység és a Magyar Honvédség Központi zenekara vezetésével ünnepi díszmenet indult a Magyar Nemzeti Múzeumhoz. A Múzeumkertben fél 11-kor kezdődik a díszünnepség, amelyen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester. Délután az Országház Kupolatermében Áder János, Orbán Viktor és Kövér László jelenlétében átadják a Széchenyi- és a Kossuth-díjakat.

A Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH) által idén is a "Tisztelet a bátraknak" jelmondattal szervezett programsorozat keretében a budai Várban egész nap ingyenes családi programokkal, koncertekkel és gasztrokulturális sétánnyal várják az ünneplőket.

Kapcsolódók

Kimaradt?