Több ezer lengyel készül Magyarországra március 15-én

Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti látogatása miatt tavaly kimaradt a magyarbarát lengyelek budapesti vizitje március 15-én, idén viszont 3-4 ezer Orbán-szimpatizáns érkezhet a magyar fővárosba.

Istmét tömegesen érkeznek a lengyelek, hogy a magyar nemzeti ünnepen kifejezzék szimpátiájukat az Orbán-kormánnyal - szúrta ki az Origo a Gazeta Polska honlapján. A lap támogatói klubja szervezet a demonstratív társasutazást.

A szervezők 3-4 ezer Orbán-szimpatizáns lengyel megjelenésére számítanak a március 14-től 16-ig tartó Nagy Utazás Magyarországra nevű programon. Különvonatot is bérelnek az utazóknak.

A lengyel szimpátiatüntetés tavaly a budapesti Orbán-Putyin találkozó miatt maradt el, az idei moszkvai találkozó viszont nem volt akadály, mivel ott tisztán üzleti kérdésekről esett szó, és azzal nincs semmi probléma - mondta az Origónak a Gazeta Polsa támogatói klubjának elnöke, Ryszard Kapuściński, a Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt korábbi krakkói jelöltje. A klubelnök nem tud róla, hogy magyar politikus hivatalosan fogadná őket, de örülne neki. Elmondta, azért jönnek, mert a barátságukról akarják biztosítani a magyarokat, és el akarják mondani, hogy szerintük Orbán Viktor jól kezelte a menekültválságot.

Kimaradt?