Földre teperték a TIME fotósát Trump rendezvényén

A Time magazin egyik fotóriporterét a titkosszolgálat munkatársa teperte le - a fotós elmondása szerint - akkor, amikor a Donald Trump ellen tüntetőket fotózta az egyik kampányrendezvényen.

A Trump-kampánycsapat közleményt adott ki a Radford Egyetemen tartott nagygyűlésen történtekről, de abban csak annyit közöltek, hogy nem ismerik az incidens részleteit, azokkal kapcsolatban csak a helyi rendfenntartó erők tudnak tájékoztatást adni.

A fotóriporter, Chris Morris - aki 1990 óta szerződéses munkatársa a Time magazinnak - több amerikai tévécsatornának is arról számolt be, hogy a titkosszolgálat egyik embere először lefogta, aztán hátracsavarta a kezét, amelyből így kiesett a fényképezőgép.

Morris a Trump ellen tüntetőket fotózta a Virginia szövetségi állam déli részén fekvő Radford város egyetemén. A Washington Examiner című bulvárlap riportere, Gabby Morrongiello elmondása szerint afroamerikai diákok csoportja tüntetett az ingatlanmágnás, valóságshow-sztár Trump ellen, és amikor a fotós közelebb akart menni hozzájuk, a titkosszolga intett neki, hogy lépjen vissza. A Time munkatársa közönséges és durva szavakkal illette az ügynököt, aki ekkor ragadta meg őt. A Time magazin közleményben ítélte el az incidenst.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?