Tiltakoznak: Magyarországon rengeteg diák nem ment hétfőn iskolába

"Ez a tiltakozás  napja" - mondták a diákok, akik nem mentek hétfőn iskolába. Fél osztályok hiányoztak az osztálytermekből - tájékoztat a nol.hu

A "Nem leszek suliban" akciót két szülő indította útjára, hogy jelezzék: a diákok távollétükkel tiltakoznak az oktatásban uralkodó állapotok ellen, és változást akarnak. A diákok közül többen csak azért mentek be az iskolába, mert a szülők nem tudtak már több napot igazolni részükre. Budapesten több  helyen - múzeumokban, színházakban - vállalták a gyerekfelügyeletet.

A hétfői eseményt a következő felhívószöveggel osztották meg a Facebookon:

Mi lenne, ha mi szülők is segítenénk a tanárokat, és egyértelműen jeleznénk a Tisztelt Kormányzat felé, hogy valódi és eredményes változást szeretnénk az oktatásban, nem csak a szokásos látszatintézkedéseket és uszító propagandát.
Sztrájkoljunk mi is! Ne engedd a gyerekedet 2016. FEBRUÁR 29-ÉN iskolába! Három nap hiányzást igazolhat a szülő, legyen ez az első figyelmeztetés! Fogjunk össze, így a gyerekek felügyelete is megoldható aznapra és láthatóvá válik az is, hogy MI, szülők szeretnénk-e a változást!

A padagógusok hetek óta tiltakoznak Magyarországon és reformokat szeretnének. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?