Tízre nőtt a németországi vonatbaleset halálos áldozatainak a száma

Tízre emelkedett kedd estére a Bajorországban reggel történt vonatszerencsétlenség halálos áldozatainak száma.

A balesetben 18-an súlyosan megsérültek és 90-en szereztek könnyebb sérüléseket. Mint ismert, a vonatok a Holzkirchen-Rosenheim vasútvonalon ütköztek össze, Bad Aiblingnál.

Az szerencsétlenség okát még nem derítették ki a német hatóságok, a fekete dobozok adatainak elemzése utánra ígértek részleteket. A három berendezés közül kettőt kiemeltek a roncsok közül, a harmadikat még keresik - hangzott a helyszín közelében tartott sajtótájékoztatón.

A baleset Münchentől mintegy 40 kilométerre délkeletre történt a Holzkirchen-Rosenheim egyvágányos vasútvonal egy éles kanyarulatában, erdős területen. A vonatvezetők így valószínűleg közvetlenül az ütközés előtt látták meg a velük szemben közlekedő szerelvényt, nem maradt idő fékezésre és a két személyszállító vonat "nagyon nagy sebességgel" rohant egymásba - mondta Alexander Dobrindt szövetségi közlekedési miniszter.

Kiemelte, hogy a szakaszon volt olyan berendezés - PZB 90 típusú, úgynevezett pontszerű vonatbefolyásoló rendszer -, amely az ilyen helyzetek elkerülését szolgálja. Mindkét vonat menetrend szerint indult el, és a közeli Kolbermoorban kellett volna kikerülniük egymást - tette hozzá Joachim Herrmann bajor belügyminiszter.

Kapcsolódók

Kimaradt?