Putyin kimondta: máig szereti a kommunizmust

„Igenis szerettem és szeretem ma is a kommunista és szocialista eszméket” – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy sztavropoli fórumon.

Putyin szerint a kommunizmus eszméi az egyenlőség, testvériség és boldogság voltak. A kommunizmust egyenesen a Biblia eszméihez hasonlította, hozzátéve: a gyakorlatban ezt nem sikerült megvalósítani.

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy sztavropoli interregionális fórumon beszélt a kommunizmushoz való viszonyáról. Az Interfax.ru hírügynökség tudósítása szerint Putyin azt vallotta: még mindig hatnak rá a kommunizmus eszméi és nem dobta el a párttagságiját sem„Tudják, én – mint több millió, húszmillió szovjet állampolgár – tagja voltam a Szovjetunió Kommunista Pártjának, és nem csak kommunista párttag voltam, hanem közel húsz évig dolgoztam az állambiztonságnak” – mondta Putyin.

„Igenis szerettem és szeretem ma is a kommunista és szocialista eszméket” – jelentette ki az orosz elnök, hozzátéve, hogy a kommunizmus építésének eszméi hasonlítanak a Bibliáéhoz. Szerinte a kommunizmus eszméi az egyenlőség, testvériség és boldogság voltak. „De ezeknek a nagyszerű eszméknek a gyakorlati megvalósítása távol került az utópista szocializmustól. Az országunk nem lett olyan, mint a nap állama.” – írja a Mandiner.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?