Brutális vérengzés egy 15 éves mexikói lány szülinapi buliján

Legalább 11 embert lelőttek Mexikó egyik szövetségi államában, Guerreróban - jelentette be az ország kormányzója. Az okok egyelőre nem ismertek.

Hector Astudillo Flores kormányzó a BBC tudósítása szerint azt mondta, a lövöldözés egy hagyományos, felnőtté válást ünneplő rendezvényen történt Cundancitóban. A golyózápor után a hatóságok a helyszínre mentek, de rájuk is lőttek, ezért vissza kellett vonulniuk. A kormányzó arról nem beszélt, hogy bárkit letartóztattak volna.

A 15 éves lány buliján legalább 11 embert lőttek le még pénteken, a kormányzó viszont csak napokkal később számolt be róla.

A vérengzés oka még ismeretlen, de a La Jornada című lap azt írta, Guerreróban október és december között legalább 324 ember halt meg a droggal kapcsolatos leszámolások miatt.

Két évvel ezelőtt 43 főiskolai diák tűnt el Guerreróban, akik az 1968-as tlatelolcói mészárlás évfordulóján tüntettek. A diákokat a vizsgálatok szerint a rendőrök adták át a Guerreros Unidos helyi drogkartellnek, amelynek emberei meggyilkolták, majd elégették őket. Az eset miatt letartóztatták a város polgármesterét is, mert a gyanú szerint az ő utasítására hurcolták el a rendőrök a diákokat.

Guerrero Mexikó egyik legszegényebb állama; itt a legmagasabb a gyilkosságok és emberrablások aránya.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?