banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Videót tett közzé az Iszlám Állam a párizsi terrortámadások elkövetőiről

A tavaly novemberi párizsi terrortámadások elkövetőiről tett közzé egy videót saját állítása szerint az Iszlám Állam terrorszervezet az interneten.

A dzsihadista szervezet azt állítja a hírportálján, az Al-Hajaton megjelent képsorokról, hogy azokon a 130 ember életét kioltó párizsi támadások kilenc elkövetője és azok utolsó üzenetei láthatóak-hallhatóak.

A Nyugat-ellenes üzeneteket tartalmazó videó Nagy-Britanniának címzett fenyegetéseket is tartalmaz, hitelességét azonban egyelőre nem erősítette meg sem a francia külügyminisztérium, sem az Egyesült Államok elnöki hivatalának nemzetbiztonsági tanácsa.

Az iszlamisták közösségi médiában folytatott tevékenységét elemző Flashpoint Global Partners egyik szakértője, Laith Alkhouri azonban úgy vélekedett, hogy a videó "minden, az Iszlám Állam közleményeire jellemző ismertetőjellel rendelkezik".

A képsorokon a párizsi támadók közül többen terepszínű ruhában láthatóak egy sivatagi helyszínen, még a franciaországi merényletek előtt. A dzsihadista videóban "oroszlánoknak" nevezik őket, akik "térdre kényszerítik" Franciaországot. Többüket túszok lefejezése és lelövése, valamint más kegyetlenkedések közben mutatják.

A videóban szerepel egy bejátszás David Cameron brit miniszterelnökről is, amint részvétet nyilvánít a francia népnek a támadások után, majd egy képaláírás jelenik meg: "Bárki is áll a hitetlenek soraiban, kardunk célba veszi".

Négy belgát, két franciát és két irakit mutatnak be a Bataclan csarnokban és a nemzeti labdarúgó-stadionban, valamint több kávéházban és étteremben elkövetett merényletek tetteseiként.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?