Legalább nyolc ember halálát okozta Jónás az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államok keleti partvidékén végigsöprő, Jónás névre keresztelt viharban eddig legalább nyolcan meghaltak, 50 millió embert szólítottak fel, hogy maradjanak otthonukban.

Hetvenezer ember áram nélkül van az Egyesült Államokban a hóvihar következtében; a keleti partvidéken bezártak az iskolák, az intézmények, és leállt a metró is. Az emberek megrohanták a boltokat, hogy felkészüljenek a következő napokra.

Több mint egy tucat államban mintegy 50 millió embert szólítottak fel, hogy maradjanak otthonukban. Az amerikaiak az interneten túlélésre vonatkozó tanácsokat is kaptak a hatóságoktól, megírták nekik, hogy hogyan kell helyesen havat lapátolni, hogy ne fájduljon meg az emberek háta.

A figyelmeztetést kiterjesztették Philadelphiára és New Yorkra is, de az információk szerint a déli államok sem ússzák meg. A BBC nyolc halottról számolt be, és azt is közölték, hat államban szükségállapotot hirdettek, valamint több mint 7 ezer repülőjáratot töröltek.

Washington teljes közlekedési rendszerét leállították a hétvégére. Barack Obama amerikai elnök a Fehér Házban marad - közölték az illetékesek.

Kapcsolódók

Kimaradt?