Legalább húsz halottja van a pakisztáni egyetemi támadásnak

Iszlám szélsőségesek fegyverrel törtek be egy pakisztáni egyetemre, robbanások is hallatszottak. Egyes hírek szerint több mint húsz ember meghalt, és két fegyverest lelőttek a biztonsági erők.

Fegyveresek hatoltak be szerdán egy északnyugat-pakisztáni egyetemre, és tüzet nyitottak az ott tanuló hallgatókra és tanárokra. A támadásban legalább 21 ember meghalt.

A támadást feltehetően iszlám szélsőségesek hajtották végre a Bacsa Hán egyetem ellen a tartományi székvárostól, Pesavartól 50 kilométerre északkeletre fekvő Csárszaddában. A TASZSZ orosz hírügynökség úgy tudja, hogy a támadók az egyik helyi tálib szervezet, a Tehrik-e Talibán tagjai. A New York Times szerint legalább öt embert megöltek a fegyveresek.

A rendőrség azt közölte, hogy két fegyverest megöltek, de a terrorakcióban meghalt egy tanár. Korábban Fazal Rahim Marvát, a Bacsa Hán egyetem vezetőjének helyettese azt mondta, hogy több halott is van, más források pedig 50 sebesültről beszéltek.

Egy rendőrségi illetékes szerint a hallgatók többségét sikerült kimenekíteni, de még számos fegyveres maradt az épületben, és a második és harmadik emeleten folytatódik a tűzharc.

Két évvel ezelőtt, 2014 decemberében tálib fegyveresek megrohamoztak egy állami katonai iskolát Pesavarban, s meggyilkoltak 134 embert, többségében diákokat. Ez volt az ország történetének legsúlyosabb terrortámadása.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?