Több száz embert mészárolt le az Iszlám Állam

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) emigráns szervezet szerint legkevesebb 85 civilt és 50 szíriai kormánykatonát öltek meg az Iszlám Állam (IS) dzsihadista szervezet fegyveresei a kelet-szíriai Deir ez-Zór város északi részei elleni támadásaik során, írja az MTI.

A SANA szíriai állami hírügynökség a helyi lakosokra hivatkozva viszont azt közölte, a dzsihadisták mintegy 300 embert öltek meg. Az al-Arabíja pánarab hírtelevízió egy, a kormányhoz közeli forrásra hivatkozva pedig azt közölte, hogy legalább 250 embert gyilkoltak meg az IS fegyveresei, amikor megtámadták Deir ez-Zór al-Baghalijeh és Ajas nevű külvárosait, sokukat lefejezték. Mindhárom forrás szerint az áldozatok többsége civil, sok köztük a nő, a gyerek és az idős.

Az Iszlám Állam közölte, több öngyilkos merényletet hajtottak végre a kormányerők ellen a városban, és harcosaik elfoglalták al-Baghalijeht. Az OSDH szerint az orosz légierő gépei légicsapások sorozatát mérték az IS harcosaira, hogy a kormányerők vissza tudják verni a dzsihadisták támadását. Egyelőre nem tisztázott, hogy végül a városrészek a szélsőségesek kezére kerültek volna.

Kapcsolódók

Kimaradt?