Betörőnek nézte és lelőtte saját fiát egy amerikai férfi

Az ohiói Cincinnatiben egy gyermek kedd reggel elment iskolába, majd váratlanul hazament, de nem szólt az otthoniaknak – és ez okozta a vesztét. Az apja azt hitte ugyanis, hogy betörő matat a lakásban, és lelőtte a saját fiát.

A cincinnati rendőrség közleménye szerint a fiú édesapja a szuterénben hallotta a lépések zaját, megragadta a puskáját és anélkül, hogy meggyőződött volna, ki járkál a lakásban, meghúzta a ravaszt. A nyakán találta el a fiát, akit azonnal bevittek a város gyermekkórházába, de az életét már nem tudták megmenteni.      

Az utóbbi hónapokban jócskán megszaporodtak az ilyen jellegű tragikus balesetek az Egyesült Államokban. Pár héttel ezelőtt, még decemberben, egy floridai édesanya sebesítette meg végzetesen a lányát, mert azt hitte, hogy betörő jár a lakásban, és körül sem nézve azonnal lőtt.

Néhány hónappal ezelőtt Montana államban egy tizenöt éves fiút lőttek le, mert felmászott a barátjáék házának ablakához és viccből megkocogtatta egy nagy kődarabbal. Floridában egy tinédzser az édesapját, Texasban egy férfi pedig a feleségét lőtte agyon hasonlóan végzetes gondatlanságból. 

2013-ban ötszázöt, 2014-ben pedig ötszáznyolcvanhat halálos baleset történt, amikor véletlenül, a személyazonosságot eltévesztve lőttek le valakit. A 2015-ös adatok még nem állnak rendelkezésre.

Kimaradt?