Újabb kétezer migráns lépte át a szerb-horvát határt

Nem csökken a balkáni migrációs útvonalon érkező illegális bevándorlók száma, így keddre virradóra újabb kétezer migráns lépte át a szerb-horvát határt - közölte a helyi sajtó.

A horvát belügyminisztérium adatai szerint a magyar-szerb zöldhatár szeptemberi lezárása óta Horvátországban csaknem 550 ezer embert vettek nyilvántartásba. Hétfőn 3249, kedd reggel 9 óráig pedig újabb 2097 migráns lépte át a szerb-horvát határt. A bródi tranzitközpontban a reggeli órákban 1067 menedékkérő tartózkodott. 

A horvát hatóságok a migránsokat vonattal egyenesen a szlovéniai Dobovára viszik, ott felültetik őket egy szlovén szerelvényre, amellyel továbbutazhatnak egészen az osztrák határ előtti sentilji tranzitközpontba. A szlovén hatóságok már a vonaton elvégzik a bevándorlók regisztrációját.

Szlovéniába hétfőn 4228 migráns érkezett. Kedden 6 óráig újabb 1052 fő lépte át a horvát-szlovén határt. Az országban - legfrissebb ljubljanai adatok szerint - október közepe óta 370 654 illegális bevándorlót regisztráltak. 

Ausztriába október 20. óta 356 587 migráns távozott Szlovéniából.

Kimaradt?