Angela Merkel az év embere a Time magazinnál

Angela Merkel német kancellárt választotta idén az Év Emberének a Time magazin. A lap méltatta, hogy Merkel képes volt szembenézni azokkal a kihívásokkal, amelyekkel az év folyamán Európának sorozatosan meg kellett küzdenie.

Nancy Gibbs, a lap vezetője Angela Merkelnek a görög válságra, a migrációs krízisre, valamint az Iszlám Állam jelentette fenyegetésre adott válaszát emelte ki. A magazin kiemelte: a kancellár szembe tudott nézni a kihívásokkal. Merkel többet mert kérni a saját népétől a menekültválság alatt, mint bármelyik más politikus; végig kiállt a zsarnoki elnyomás ellen, és kitartásával olyan morálisan elkötelezett vezető vált belőle, amiből hiány van a mai világban.

Ezzel Merkel lett az első nő, aki kiérdemelte ezt az elismerést, mióta 1999-ben Man of the Yearről Person of the Yearre változtatták a nevet.

Tavaly az ebola elleni harc szereplőit választotta meg a Time, amibe nők ugyanúgy beletartoznak, mint férfiak, de ez az első alkalom, hogy nevesítve van egy nő az Év Embere címért. Korábban azonban Woman of the Year címen négyen is szerepeltek a Time címlapján.

Kapcsolódók

Kimaradt?