Ismét Oroszországot fenyegeti az Iszlám Állam

Egy állítólagos orosz kém lefejezéséről tett közzé videót az Iszlám Állam szerdán, írja a CNN-re hivatkozva az Index.hu.

A felvétel szerint a kivégzett férfi sikeresen beépült az iszlám szélsőségesek közé, de aztán kiderítették róla, hogy az oroszoknak kémkedik, ezt torolták most meg.

Az áldozat hóhéra a felvételen oroszul mondja el, hogy a Putyin által elrendelt légicsapások csak még jobban felbőszítették, és még keményebbé tették őket. Később az orosz népet szólítja és fenyegeti meg: “Nem találtok békét az otthonaitokban. Lemészároljuk majd a fiaitokat, minden egyes fiúért, aki itt megöltetek. És leromboljuk az otthonaitokat is, minden egyes otthonért, amit itt leromboltatok”.

A videó hitelessége egyelőre még nem tisztázott a CNN számára sem, ahogy azt sem tudják, hogy valóban egy orosz kémről van-e szó. Nem ez volt egyébként az első hasonló eset: januárban az Iszlám Állam egy tízéves fiúval végeztetett ki két állítólagos orosz kémet. Az volt az első olyan videójuk, amelyen élesben mutatták, ahogy egy gyerek végez ki valakit.

Kapcsolódók

Kimaradt?