Lövöldözés volt Kaliforniában, többen meghaltak

Több fegyveres lövöldözni kezdett a kaliforniai San Bernardinóban, a tűzoltóság szerint több "áldozat" is van.

Az incidensnek legkevesebb három halottja van - közölte az MSNBC televízió rendőrségi forrásokra hivatkozva. A San Bernardino Sun napilap online kiadása szerint pedig 15-20 ember kapott lőtt sebet. A legelső médiajelentések 12 halottat említettek.

A lövöldözés egy fejlődési zavarokkal küszködő pácienseket kezelő szociális intézményben, az Inland Regional Centerben történt. Szemtanúk szerint a karabélyokkal - feltehetően AK-47-esekkel - felfegyverzett támadók egy fekete terepjárón hagyták el a helyszínt.

A rendőrség "egy-három" gyanúsított után indított hajszát, háztól házra járva keresik az elkövetőket. A rendőrökhöz csatlakoztak a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és Egyesült Államok Alkohol-, Dohány-, Lőfegyver- és Robbanóanyag-ügyi Irodájának (ATF) ügynökei is - értesült a sajtó.

Egy gyanús is csomagot is találtak a helyszínen, ezt robottal közelítik meg a tűzszerészek. A SWAT különleges kommandósai és szakemberei is a helyszínen vannak - írja a CNN. Az incidensről Lisa Monaco belbiztonsági tanácsadó tájékoztatta Barack Obama elnököt.

A 212 ezres San Bernardino mintegy 100 kilométerre keletre fekszik Los Angelestől. A város 2012-ben csődöt jelentett.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?