A franciák Irakban támadták az Iszlám Állam állásait

A francia haderő Mirage típusú harci repülői ismét légicsapásokat mértek az Iszlám Állam nevű szélsőséges szervezet állásaira, ezúttal Irakban. Katonai források szerint a gépek egy jordániai bázisról szálltak föl, és egy Bagdadtól 400 kilométerre lévő robbanóanyag raktárat vettek célba.

Az iraki haderő katonái a szárazföldön szintén harcba szálltak a dzsihadistákkal. Az iraki védelmi minisztérium által közzétett felvétel bemutatja, ahogy a katonák visszaverik az Iszlám Állam egy támadását Falludzsa külvárosánál.

Az iraki hadsereg hétfőn arra szólította föl Ramadi civil lakosait, hogy hagyják el a várost. Ez egyértelműen arra utal, hogy Anbar tartomány fővárosának visszavételére készülnek. Ramadit májusban foglalta el az Iszlám Állam.

Eközben még több tömegsírt tártak föl Szindzsar városánál. A dzsihadisták tavaly rohanták le az Irak északnyugati részén lévő várost, és az ott élő jazidikat tömegesen gyilkolták le vagy hurcolták el rabszolgasorba. Túlélők szerint mintegy 30 tömegsír van a környéken.

Kimaradt?