Ismét összetűztek a menekültek és a macedón rohamrendőrök

Szombat kora délután ismét összetűztek a migránsok a macedón rohamrendőrökkel a görög-macedón határnál - jelentette az M1 aktuális csatorna tudósítója a helyszínről.

Beszámolója szerint mintegy ötven macedón rohamrendőr nyomult be a görög területen lévő konfliktuszónába, mivel a migránsok egy kisebb csoportja kövekkel, botokkal, tégladarabokkal dobálta a rendőröket. A támadásban több rendőr is megsérült.

A tudósítás szerint a migránsok folyamatosan próbálnak a zöldhatáron át Macedóniába jutni, de amikor a befogadó központokba érkeznek, akkor a rendőrök őket visszaviszik Görögországba. A hatóságok már egy öt kilométeres szakaszon építettek három méter magas drótkerítést, de arról egyelőre nem kaptak hivatalos tájékoztatást, hogy mekkora szakaszon épülhet tovább a műszaki határzár.

A macedón hatóságok november 19. óta csak az afgán, az iraki és a szír menedékkérőket engedik be az országba, a többieket gazdasági bevándorlónak tekintik, és elutasítják továbbhaladásukat. Ezért már mintegy kétezren rekedtek a határ görög oldalán fekvő Idomeni település közelében.

Kapcsolódók

Kimaradt?