Lezuhant egy helikopter az ukrán-szlovák határon

Lezuhant egy ukrán helikopter a szlovák-ukrán határon, a szerencsétlenségnek hat halálos áldozata van - jelentette be Robert Kalinák szlovák belügyminiszter zsolnai sajtótájékoztatóján pénteken.

A cas.sk szlovák hírportál információi szerint az orosz gyártmányú helikopter még szerdán zuhant le, nem sokkal azután, hogy a határ szlovák részén a rendőrség felfigyelt rá.

A szlovák rendőrök ezt követően kutatni kezdtek a szerencsétlenül járt gép és utasai után. Pénteken találták meg a roncsokat és a hat halottat a nagymihályi (Michalovce) járásban lévő Stretavka település közelében.

A hírportál nem megerősített információi szerint a gép lezuhanásában közrejátszott a sűrű köd. "Szerdán éjjel észleltük, hogy egy azonosítatlan gép lépett a szlovák légtérbe. Miután felszállt a köd, sikerült megtalálnunk egy Mi2-es helikopter roncsait és a gép halott utasait is" - idézte Robert Kalinák bejelentését a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség. A szlovák belügyminiszter hozzátette, hogy a vizsgálat még nem zárult le.

Kalinák szerint egyelőre nem állapították meg, hogy miért zuhant le a helikopter, azt viszont tudni lehet, hogy a határ átlépésekor a gép igyekezett elkerülni a találkozást a szlovák határvédelem erőivel. "Veszélyes manővereket csinált, nagyon alacsonyan repült" - mondta a miniszter. Az áldozatok esetleges kilétére utalva hozzátette, hogy a csempészek és az embercsempészek semmitől sem riadnak vissza.

Kimaradt?